Słoiki weki na Allegro. Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje. Wejdź i znajdź to, czego szukasz! Sloiki Weck najnowsze ogłoszenia na OLX. Wyrażam zgodę na używanie przez Grupę OLX sp.
SMS) przez Grupę OLX sp.
Wekowanie może być proste! Zobacz szklane słoiki, słoiczki i butelki firmy WECK, które umożliwią Ci pasteryzowanie. W ofercie: słoje na przetwory, butelki i niezbędne akcesoria do wekowania. Kamionki, weki, słoje - Przetwórstwo warzyw i owoców w sklepach Leroy Merlin. Sprawdź, co warto wiedzieć.
Jeśli zastanawiasz się, jakie słoiki na wyjazd przygotować, postaw przede wszystkim na potrawy, które mogą rozgrzać i nasycić, a jednocześnie dostarczają organizmowi niezbędnych substancji odżywczych. Jednym z takich dań jest fasolka po bretońsku, którą uwielbiają wszyscy, łącznie z najmłodszymi. Obiady na wyjazd: Jak robić weki w słoikach?
Dodane ponad rok temu, Pulpety to nie (miękkie i się rozpadają), ale jak płynąłem na tydzień w rejs na morze, to brałem ze sobą wekowane obiady: Gotujesz mięso w sosie (aż się zrobi miękkie).
Wkładasz do słoików, zalewasz tym co zostało w garnku. Nowoczesne, szklane pojemniki kuchenne są projektowane nie tylko jako doskonałe naczynia ale i dekoracje. Nic tak nie wzbogaca kulinarnego centrum każdego domu. Przygotowanie domowych konfitur, dżemów czy warzywnych sałatek nie będzie możliwe, jeśli nie wyposażysz się w weki czy słoiki typu twist. Szklane słoiki i słoje idealne na domowe przetwory.
Przechowywane w słoikach przetwory to najlepszy sposób na zachowanie smaków lata przez cały rok i zapewnienie najbliższym zdrowej, naturalnie przygotowanej żywności. Dobierz odpowiednie słoiki do kompotów, konfitur, sałatek i surówek. Do przechowywania żywności i uporządkowania kuchennej przestrzeni świetnie sprawdzą się słoiki i puszki. Mnogość wzorów i barw pozwala dopasować je do wnętrz niezależnie od stylistyki. Za sprawą ich właściwości możliwe jest zachowanie tego, co w przechowywanych w nich produktach jest najcenniejsze.
Przygotowując domowe przetwory, aby przedłużyć ich trwałość i zabezpieczyć przed dostępem powietrza i psuciem, należy wiedzieć, jak pasteryzować słoiki. Pasteryzacja słoików polega na rozgrzaniu zakręconych słoików wraz z zawartością tak, żeby znajdujące się w środku, rozszerzone powietrze, uwypukliło wieczko słoika, a następnie, w czasie studzenia, wciągnęło je. Słój (zdrobniale słoik) – rodzaj naczynia szklanego, rzadziej ceramicznego lub plastikowego, szczelnie zamykanego, wykorzystywanego najczęściej w gospodarstwie domowym do przechowywania produktów i przetworów żywnościowych, ale także w laboratoriach i muzeach – tam najczęściej do przechowywania okazów biologicznych itp. Weki można przechowywać kilka tygodni w lodówce, choć składniki takie jak czosnek, szpinak czy cebula sprawiają, że danie może się szybko zepsuć nawet w szczelnym słoiku. Przed otwarciem takiej weki obowiązkowo sprawdzamy, czy wieczko nie jest wybrzuszone – jeśli tak, słoik stracił szczelność i potrawa może być już.
Ogłoszenia o tematyce: słoiki na weki na Sprzedajemy. Kupuj i sprzedawaj rzeczy używane i nowe w Twojej okolicy. Szybka, łatwa i lokalna sprzedaż rzeczy z drugiej ręki.
W zależności jak długo chcesz trzymać weki, tak długo gotujesz słoik. Tak przygotowane słoiki wstawiam do dużego garnka, na dno którego wkładam jakąś szmatkę (u mnie stara pielucha tetrowa). Na niej ustawiam słoiki i zalewam wodą –jeśli są zimne (bo np. danie gotowałam wcześniej), to zimną, jeśli są ciepłe, to ciepłą.
Ja zwykle ciepłą, bo lubię wkładać gorący wkład do słojów. Czasami przypadkowo, bardzo często z zaplanowanym ważnym celem, postanowili porzucić swoje dotychczasowe życie, żeby próbować realizować marzenia w stolicy. Pobierz za darmo i wydrukuj etykiety na przetwory: soki, dżemy, konfitury, kiszonki, nalewki czy domowe wino.
Przygotowaliśmy dla Was ładne etykiety na słoiki i butelki do własnoręcznego opisania – i gotowe, porządek w przetworach zaprowadzony. A domowa spiżarnia zyska dobry styl!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.