czwartek, 25 lipca 2019

Podstawka do pieczenia kurczaka

Stojak do pieczenia kurczaka na Allegro. Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje. Wejdź i znajdź to, czego szukasz! Wszędzie Wszystkie kategorie. PODSTAWKA STOJAK DO PIECZENIA KURCZAKA INDYKA DOSG.


Do pieczenia kurczaka na Allegro. Stan Nowy Rodzaj pozostałe. Wystarczy postawić kurczaka na stojaku i włożyć do piekarnika.


Dzięki stojakowi kurczak nie leży w tłuszczu, przez co jest o wiele zdrowszy. Podstawka do pieczenia kurczaka zrobiona jest z ceramiki. Kurczak na niej pieczony ma chrupiąc skórkę, a w środku jest kruchy i równomiernie przypieczony ze wszystkich stron. Jest też zdrowszy od kurczaka pieczonego tradycyjnie, bo nadmiar tłuszczu spływa do naczynia. Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!


Kup teraz na Allegro. Taka podstawka jest bardzo pomocna, ponieważ dodatkowo spływa do niej zbędny tłuszcz. Jeżeli stojak nie posiada podstawki, umieszczamy go w innym naczyniu żaroodpornym.


Kurczaka położyć na jednym boku na kratce w brytfance, wstawić do piekarnika i piec przez minut. Przewrócić kurczaka na drugi bok i piec przez następne minut. Wyjąć naczynie z kurczakiem, wylać wytopiony tłuszcz.


Ułożyć z powrotem kurczaka na kratce w naczyniu (lub na marchewkach), tym razem piersiami do góry. Kurczak nie tapla się w tłuszczu, co sprawia, że jest o wiele zdrowszy. Dzięki temu nawet po włożeniu kurczaka całość jest stabilna i zapobiega przewróceniu się pieczeni. Pozwala też łatwo włożyć i wyjąć z piekarnika.


Do metalowego stojaka można wlać wodę, piwo lub wino, które w trakcie pieczenia nada aromat mięsu i zapobiegnie wysuszeniu kurczaka. Kurczaka ze stojakiem położysz na brytfannie i wstawisz do piekarnika. Najlepiej myć ręcznie.


Ponieważ kurczak nie znajduje się w tłuszczu, jego przygotowanie jest zdrowsze i ma wyborny smak. Pomysłowa konstrukcja pozwala na umieszczenie wewnątrz, pod pieczenią, puszki napoju 33l - np. W ten sposób kurczak nasiąknie parującą zawartością puszki i otrzyma wyjątkowy aromat. Kurczak przygotowany w ten sposób charakteryzuje się wilgotnym mięsem i aromatem użytego napoju.


Optymalna waga kurczaka do pieczenia w całości to 1-kg. Jak przygotować kurczaka do pieczenia? Kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierem kuchennym i przyprawiamy solą i pieprzem.


Można go wygodnie umieścić na blasze. Solidna metalowa konstrukcja gwarantuje stabilność podczas pieczenie mięsa. Urządzenie do pieczenia lub grillowania kurczaka i innego drobiu w tym wykonaniu jest nowością w naszych kuchniach. Umożliwia umieszczenie kurczaka na specjalnym stojaku w stabilnej pozycji i wstawienie na grill, do piekarnika z termoobiegiem lub pionowego obrotowego rożna.


Kurczaka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wlać na dno około szklanki wody – dzięki temu zabiegowi kurczak za bardzo nie wyschnie. Piekarnik nagrzać do 1stopni i piec około godziny. Ja zawsze piekę kurczaka z termometrem – powinien mieć stopni w najgrubszej części mięsa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty