czwartek, 18 października 2018

Termometr do smażenia

Termometr jest konieczny do głębokiego smażenia. Jeśli olej nie będzie wystarczająco nagrzany, potrawy wchłoną zbyt wiele tłuszczu, a zbyt gorący spali danie i zostawi je surowe w środku. Wyposażenie kuchni to szereg decyzji związanych z wyborem odpowiednich urządzeń i akcesoriów. Oferta naszego sklepu to szeroka gama produktów o różnym przeznaczeniu, ponieważ wiemy, że profesjonalne zaplecze gastronomiczne potrzebuje nie tylko urządzeń o dużych gabarytach takich jak piece, pakowarki, zmywarki czy lodówki, ale także szeregu mniejszych akcesoriów.


Kup teraz na Allegro. Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Dzięki niemu określimy idealną temperaturę oleju, galaretki lub innego przygotowywanego płynu. Efektywne i szybkie smażenie warzyw i mięs, przygotowywanie słodyczy, robienie deserów będzie teraz bezproblemowe. Stan Nowy Rodzaj termometr elektryczny.


Temperaturę tłuszczu najłatwiej sprawdzić termometrem cukierniczym, ale bez termometru też nie jest trudno. W celu sprawdzenia temperatury należy wrzucić do rondla z tłuszczem niewielki kawałek ciasta, jeżeli w ciągu minuty wypłynie na powierzchnię i się zarumieni, znaczy to że tłuszcz jest gotowy do smażenia. Podczas przygotowywania smażonych słodkości - faworków, pączków itp. Nie może być ona za wysoka - powoduje zbyt szybkie przypiekanie na zewnątrz, a środek ciasta.


Niezbędny wtedy staje się odpowiedni termometr cukierniczy.

Przy pomocy termometru można także we właściwy sposób (przy odpowiednej temperaturze) przygotować domowe dżemy i konfitury. Ostatnio przeglądane. Kopiowanie i powielanie zdjęć, tekstu bądź jakichkolwiek innych treści opublikowanych w niniejszym serwisie www bez pisemnej zgody Wezart Sp.


Szybko i bezpiecznie w najlepszym miejscu dla lokalnych Allegrowiczów. Solidnie wykonany ze stali nierdzewnej do pomiaru temperatury wewnątrz wyrobu w czasie gotowania, pieczenia, smażenia itp. Nigdy nie powinna ona przekraczać 200°C. Jeżeli nie posiadasz termometru do smażenia, włóż.


Zapraszamy do zapoznania się z asortymentem w tej kategorii. Filtr do frytkownic stosuje się do większości nowoczesnych frytkownic w celu zapobiegania wydostania się nieprzyjemnych zapachów i tłuszczów podczas smażenia. Pojemniki do usuwania tłuszczu to zaś świetny sposób na bezpieczne oczyszczanie urządzeń.


Przeglądaj naszą bazę produktów, które zostały stworzone z myślą o aranżacji wnętrz. Znajdziesz w niej rozwiązania, które będą pasowały do Twojego domu lub mieszkania. Idealnie sprawdzi się do robienia np. Optymalna temperatura do gotowania przetworów (moment stężenia przetworów) to 104°C, a do głębokiego smażenia 176°C - 187°C.


Pozwala uniknąć niedopieczonego mięsa w środku, a spalonego na zewnątrz. Posiada łatwą do odczytania skalę i długi szpikulec, który umożliwia dokładny odczyt temperatury. Wykonany ze stali nierdzewnej i szkła termometr analogowy, ze sondą zanurzeniową i zegarem kontrolnym.

Gdy temperatura jest zbyt niska, pączki będą wsiąkać dużo tłuszczu, będą ciężkie i nie zdrowe. T emperaturę tłuszczu możemy sprawdzić za pomocą elektronicznego, kuchennego termometru. C to znak, że tłuszcz jest już wystarczająco nagrzany do smażenia naszych potraw.


Koszt takiego termometru to około zł.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty