Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje. Wejdź i znajdź to, czego szukasz! Sprawdź listę profesjonalnych urządzeń gastronomicznych w kategorii Urządzenia do bitej śmietany w Multi Gastro. Szeroki wybór produktów i atrakcyjne ceny.
Zapoznaj się z pełną ofertą!
Jak sama nazwa wskazuje syfon do bitej śmietany robi przy pomocy nabojów N2O bitą śmietanę wprost z lodówki. Do tego dołączone do zestawu tylki sprawiają, że możesz także bez pomocy rękawa cukierniczego ozdobić każdy deser. Co więcej, nadaje się on do śmietany zwierzęcej a także roślinnej, a to dobra wiadomość dla osób.
Standardowym dodatkiem do deserów jest bita śmietana. Bardzo dobrze pasuje do pucharka z lodami lub aromatycznej kawy. Aby przygotować smaczny oraz zdrowy produkt, powinniśmy zrobić go samodzielnie, zamiast kupić bitą śmietaną w sprayu.
Na pół godziny przed przyrządzeniem bitej śmietany wstaw do lodówki końcówki miksera i miskę, w której będziesz ubijać śmietanę (najlepiej metalową). Do schłodzonego naczynia wlej zimną śmietanę i ubijaj przez sekund na najniższych obrotach.
Po tym czasie zwiększ obroty do najwyższych i ubijaj do momentu, aż śmietana. Wygodny w użyciu, łatwy w obsłudze syfon do robienia bitej śmietany. Lekka chmurka naturalnej bitej śmietany to najlepszy dodatek do deserów, sałatek owocowych, kawy czy gorącej czekolady.
Szybkie ubijanie idealnej śmietany bez sztucznych dodatków możliwe jest z wykorzystaniem syfonu do bitej śmietany – urządzenia niezastąpionego w kawiarniach, czekoladziarniach i restauracjach. Jest niezbędny w hotelach, restauracjach, a także dla barmanów. Następnie do konwi wkładano bijak, na który nakładano i wciskano w konew nadstawkę, w końcu zamykano jaszczykiem.
Umożliwia przygotowanie bitej śmietany, kremów, sosów, musów w sposób łatwy, wygodny i tani- Idealne rozwiązanie dla kawiarni, barów, restauracji, lodziarni, bistro, punktów z goframi. Fix do bitej śmietany (opcja 4). Wykonanie: Przygotuj mocno schłodzoną śmietanę, minimum. Do schłodzonej uprzednio miski metalowej lub miski szklanej wlej śmietankę i zacznij ubijać. Przez około sekund ubijaj płyn na niższych obrotach, po tym czasie – jak płyn zacznie się pienić – zwiększ je do maksimum.
Schłodzoną śmietanę przelewamy do miski i zaczynamy ubijać rózgą lub miksować mikserem. Kiedy śmietana trochę zgęstnieje, dodajemy pozostałe składniki. Ubijamy śmietanę na sztywno, czyli tak, aby nie wypadła z miski kiedy przekręcimy ją do góry nogami. Jest lekka, pyszna i sprawia, że danie komponuje się zupełnie inaczej, niż w wersji samodzielnej. Ubicie śmietany na sztywną, ale nie nazbyt gęstą konsystencję to sztuka, ale tylko wówczas, jeżeli nie wie się jak to zrobić.
Dzięki tej prostej poradzie dowiesz się jak ubijać śmietanę do deserów, wypieków i innych kulinarnych zastosowań.
Syfony do bitej śmietany. Przekonaj się jakie to proste. Krem z bitej śmietany i mascarpone dołączy w tym roku do kolekcji moich przepisów z przymrużeniem oka z okazji 1-go kwietnia #128521; To przepis bardzo prosty i wydaje się, że każdy wie jak go zrobić.
Ale paradoksalnie właśnie o ten krem dostaję najwięcej pytań.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.