piątek, 1 września 2017

Płyty indukcyjne zużycie energii

Płyta indukcyjna pobierająca mniej energii nie zawsze musi być bardziej oszczędna! Droższe płyty charakteryzują się mocą na poziomie 2-kW, tańsze zaś około kW. Co prawda płyta pobiera mniej prądu, ale potrzebuje dużo większej ilości czasu, aby przygotować potrawę. Tego rodzaju płyta funkcjonuje na zasadzie elektromagnetycznej indukcji, użytkując tzw.


Pole magnetyczne wytwarza się pomiędzy naczyniem a powierzchnią płyty.

W przypadku gdybyśmy używali wszystkich pól grzewczych cały czas zużylibyśmy 4x więcej energii co daje nam ok. Takie sytuacje jednak nie mają chyba miejsca, nigdy nawet nie. Zacznijmy od tego, że płyty indukcyjne to świetna alternatywa dla standardowych kuchenek, które już dawno wyszły z mody. Płyty indukcyjne pozwalają nam zaoszczędzić – nie tylko na energii elektrycznej, ale także na czasie.


Płyta pozwala nam cieszyć się posiłkiem znacząco szybciej niż w przypadku standardowej kuchenki. Dzięki temu nie marnujemy energii elektrycznej oraz gotujemy szybciej. Nowoczesne płyty indukcyjne do zabudowy efektywnie gotują, posiadają przydatne opcje, a także są łatwe w czyszczeniu i niezawodne.


Porównaj oferty i znajdź najlepsze ceny Poznaj wartościowe opinie przeczytaj recenzje innych użytkowników, sprawdź dane techniczne i wybierz najlepsze płyty indukcyjne do zabudowy dostępne na rynku w serwisie Skąpiec.

Zasilanie i zużycie prądu kuchni indukcyjnej. Pytanie, jakie zadajemy sobie wyposażając kuchnię brzmi najczęściej: „płyta indukcyjna, czy kuchnia elektryczna„. Oczywiście, korzyści z tej oszczędności odczują przede wszystkim osoby gotujące dużo i często.


Do zalet płyt indukcyjnych należy też łatwiejsze czyszczenie. Planujesz zakup płyty grzewczej i oto pada najważniejsze pytanie: jaka płyta będzie lepsza- indukcyjna czy ceramiczna? Choć pytanie wydaje się trudne, w naszej opinii logiczny wybór pozostaje tylko jeden. Z wyglądu trudno jest odróżnić płytę indukcyjną od ceramicznej. I nic dziwnego: przygotowując posiłki na płycie indukcyjnej, oszczędzamy i czas, i. Płyta grzejna należy do podstawowych elementów wyposażenia każdej kuchni.


Od jej rodzaju zależy komfort użytkowania oraz koszty eksploatacji. Stoisz przed wyborem odpowiedniej płyty grzejnej do zabudowy? Wahasz się pomiędzy zakupem płyty gazowej a indukcyjnej? Przeczytaj poniższy artykuł i dowiedz się, jakie są wady i zalety, zarówno jednego, jak i drugiego rodzaju urządzenia. Dzięki AutoBridge można połączyć dwa pola w jedno i gotować używając dużego garnka.


Jeśli często zdarza Ci się używać takich naczyń to z tym modelem będzie to bardziej efektywne i łatwiejsze bo możesz za pomocą jednego sensora sterować mocą dwóch pól grzejnych. Innym wartym uwagi zabezpieczeniem jest automatyczne wyłączenie pola grzewczego w przypadku, gdy przez określony czas nie znajduje się na nim żadne naczynie. Taka blokada nie tylko zapewnia bezpieczeństwo, ale też obniża zużycie energii elektrycznej.

Funkcje dodatkowe płyt indukcyjnych. Płyta gazowa jest niewygodna do czyszczenia, poprzez wystające palniki. Faworyt: płyta indukcyjna.


Zużycie energii Zdecydowanie najmniej energii zużyjesz podczas gotowania indukcyjnego, niewiele więcej, korzystając z kuchenki elektrycznej. Energia zużywana jest jedynie w trakcie procesu gotowania, nie zaś na podgrzewanie otoczenia. Płyta ceramiczna z kolei nagrzewa się dłużej i po gotowaniu oddaje ciepło do otoczenia.


Zużywa do tego więcej energii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty