poniedziałek, 8 czerwca 2020

Wok ręcznie kuty ze stali węglowej

Woki ze stali węglowej to od wieków podstawowe narzędzia kuchni chińskiej. Bez nich przygotowywanie wyśmienitych chińskich potraw byłoby niemożliwe. Patelnie ze stali węglowej, ręcznie kute mają bardzo dobrą opinię wśród osób, które z nich korzystają.


Wykonany z wysokiej jakości stali węglowej. Pozwala na uzyskanie w szybki sposób bardzo wysokiej temperatury smażenia. Stal węglowa uderzana młotem w różnych miejscach zagęszcza się, dzięki czemu lepiej przewodzi ciepło. Oryginalny, ręcznie kuty wok prosto z Chin!


To tradycyjne chińskie naczynie, znane i wykorzystywane w chińskiej kuchni od stuleci, łączy zalety garnka i patelni. Chińczycy na wokach (takich jak ten) nie tylko smażą ale też duszą a nawet gotują na parze. Zadaj pytanie Dodaj do ulubionych. Emro Aziatica Wok pekiński ze stali węglowej z rączką Ø30cm. Tradycyjny, ręcznie kuty wok ze stali węglowej jest najdoskonalszą znaną patelnią przeznaczoną do chińskiego gotowania.


Uderzana wielokrotnie młotem stal, zagęszcza się i doskonale przewodzi ciepło, dzięki czemu wok nagrzewa się szybko i jednolicie. Bardzo często otrzymujemy pytania: Jaki wok wybrać? Z płaskim dnem, czy może okrągłym?


Duży, czy może mniejszy? Oczywiście, aby w pełni wykorzystać woka ze stali węglowej, należy posiadać „ogień”. Wok ze stali węglowej zadowoli tych, którzy szukają nowoczesnego naczynia wysokiej jakości.


Ręcznie kuty albo maszynowy? Wok 15” ręcznie kuty ze stali węglowej. Woki które oferujemy, produkowane są na nasze zlecenie w Chinach. Dzięki temu, posiadają one najwyższą jakość oraz niską cenę.


Wok przed pierwszym użyciem, musi zostać opalony – jest to jednorazowy proces. Na dole strony znajdą Państwo film instruktażowy jak wypalić woka. Naczynie znane od wieków. Uważa się, że głębokie naczynie o owalnym kształcie znane jest od dynastii Han (2p.n.e – 2n.e.), choć naukowcy spierają się, czy to Chińczycy je wynaleźli. Być może jego wzór został zaczerpnięty od innych ludów.


Wypalanie woka ze stali węglowej NA DOMOWYM PALNIKU (wersja pełna) Pełna, bardzo dokładna instrukcja jak perfekcyjnie wypalić wok ze stali węglowej. Metoda i film opracowany na bazie moich. Patelnia wok z płaskim dnem, ręcznie kute woki ze stali węglowej, patelnie wok sklep. Stal węglowa, czyli stop metali z wysoką zawartością węgla, to materiał świetnie przewodzący ciepło, a jednocześnie lżejszy.


Duki, którego używam od wielu lat – wok ceramiczny GreenPan, polecany do płyt indukcyjnych. Trzeba jednak pamiętać, że stal węglowa „nie lubi” kwaśnych produktów: soku z cytrusów, kwasu cytrynowego. Dostępne na rynku woki różnią się kształtem, rozmiarem i materiałem, z którego są wykonane.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty