wtorek, 13 listopada 2018

Tarka do szpecli

Tarki i szatkownice kuchenne do warzyw i owoców taniej na Allegro. Najwięcej ofert w jednym miejscu. Radość zakupów i 1 bezpieczeństwa dla każdej transakcji.


Sprawdzi się w kuchni każdego fana klusek. Wykonana jest ze stali nierdzewnej wysokiej jakości, z łatwym do mycia plastikowym kominem. Można myć ją w zmywarce na górnej półce.

Tarki kup w sklepie internetowym garneczki. Sprawdź naszą ofertę na markowe produkty do domu i kuchni! Tarka do szpecli , galuszek, klusek - bardzo wygodna. Szpecle to potrawa kuchni niemieckiej oraz tyrolskiej, proste w wykonaniu danie składające się jedynie z mąki oraz jajek. Wyciskać ciasto wprost do osolonej gotującej wody przez prasę do szpecli lub przez durszlak albo metalową tarkę.


Tarka z łopatką, szpatułką do przecierania marki Fackelmann, wykonana tworzywa wysokiej jakości. Do robienia szpecli jest specjalne „urządzenie”, ale… jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma. Ciasto wlewałam na odwróconą stronę tarki, aby mi nie spływało.

Szpecle uzyskane z takiej maszynki są dużo krótsze niż takie wykonane na desce. Siekacze, tarki i szatkownice umożliwiają pokrojenie warzyw i owoców a paski lub spiralki. Grubość rozdrobnionych produktów można dostosować do indywidualnych preferencji. Produkty dostępne w tej kategorii są łatwe w utrzymaniu w czystości.


Maszynkę do szpecli ustawiamy na garnku, wlewamy ciasto do pojemnika i poruszamy nim, aby z ciasta powstawały kluseczki. Jeśli ktoś nie ma maszynki, może wlać ciasto do durszlaka i mieszać drewnianą łyżką. Gotujące się kluseczki od czasu do czasu mieszamy, aby się nie skleiły. Gdy wypłyną, odcedzamy i polewamy zimną wodą. WMF Profi Stalowa tarka do przygotowanie szpecli.


Spätzle (szpecle) to potrawa pochodząca z Niemiec: drobne kluseczki przygotowane z mąki, wody i jajek, które podaje się z serem, kawałkami kiełbasy lub kiszoną kapustą, a czasem na słodko. Przygotowane ciasto wystarczy wlać do „tarki”. Oglądasz archiwalne informacje o produkcie, jego parametrach i cechach technicznych!


Produkt nie jest dostępny ale poniższe informacje możesz potraktować jako swoistą bazę wiedzy technicznej. I nadal możesz linkować do tej karty produktu aby. Dla przygotowania szpecli zasadniczo wykorzystuje się mleko zamiast wody, czasem z niewielkim dodatkiem masła. Albo używamy klusecznika (specjalnej tarki, przez którą przecieramy nasze kluski), albo nakładamy na deskę i odcinamy nożem cienkie paseczki.


Po wypłynięciu szpecli na wierzch odcedzamy. Podajemy ze serem, skwarkami lub z sosem.

U mnie wieprzowina (polędwiczka) z grzybami była tu dodatkiem (taka jak ta). Starannie wykończone, solidne przecieraki pomogą każdej pani domu i tej doświadczonej oraz początkującej przygotować idealne kluseczki do niedzielnego obiadu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty