Dzięki amaretto kawa zyskuje wykwintności, a jej picie staje się jeszcze większą przyjemnością. Ciasta i desery Podobne przepisy: Ciasteczka kruche. Lista przepisów na amaretto do kawy z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować!
Zaloguj się lub zarejestruj.
Dobra kawa nie jest zła, a z dobrym ciasteczkiem jeszcze lepsza. Zróbmy sobie domowe ciasteczka do popołudniowej kawy. Desery Ciasto do kawy.
Amaretto można też dodać do herbaty, kawy lub gorącej czekolady. Napój ma wówczas lekko migdałowy smak i aromat i wspaniale rozgrzewa w chłodne wieczory. Pomysły na koktajle z amaretto Z dodatkiem amaretto można przyrządzać pyszne koktajle.
Wybornie smakuje mieszanka soku pomarańczowego, soku z cytryny i amaretto.
Amaretto Latte to mleczna kawa z dodatkiem słodkiego syropu Monin, który nadaje jej niepowtarzalny smak. Jest to jedna z tych kaw, które kochają relaks. Jeżeli Ty też nie wyobrażasz sobie chwil odpoczynku bez wyśmienitej kawy, to osobiście przygotuj Amaretto Latte. Amaretto, w bardzo dużym skrócie, to likier migdałowy rodem z Włoch. Na rynku spotkać możemy bardzo wiele komercyjnych marek tego likieru, takich jak Monin, Wenneker, De Kuyper, czy Bols.
Jednak nic nie smakuje tak, jak domowe Amaretto. Włóż do sitka filtr do kawy. Ponownie przecedź przez nie likier. Następnie przelej go do mniejszych butelek i szczelnie zakręć. Pozostaw amaretto jeszcze na dni, żeby aromaty dokładnie przemieszały się.
Po upływie tego czasu nadaje się już do spożycia. Amaretto ml syropu wiśniowego łyż kawy we fluidzie wszystko razem zmiksować i przelać do wysokiej szklanki. Jeśli nie ma sie pod ręką miksera to można w szejkerze, a jak nie ma kawy fluid to zaparzyć zwykłej, mocnej, fusiastej. Ale to więcej roboty i należy przecedzić kawę.
Syropy do kawy na Allegro.
Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje. Wejdź i znajdź to, czego szukasz! Amaretto – napój alkoholowy wywodzący się z Włoch, o słodkim, lekko gorzkawym smaku. Zawartość alkoholu wynosi zazwyczaj kilkanaście do trzydziestu procent objętościowych. Wykonanie: Żółtka utrzeć mikserem z cukrem pudrem na bardzo gładką masę.
Dodawać stopniowo mascarpone ubijając, aż krem zgęstnieje. Z kawy i Amaretto uszykować poncz do namaczania biszkoptów. Wlej gorącą kawę do filiżanki, dolej amaretto, udekoruj bitą śmietaną. Do podgrzanego mleka wlewam amaretto i wracam do kawy.
Przepisy z tych kategorii. Kiedy jest gotowa, wyłączam grzanie, zostawiam na chwilę, by kawa osiadła na dnie, po czym ostrożnie, by fusy zostały na dnie, przelewam gorącą kawę do kubka z mlekiem. Logowanie Rejestracja.
Produkty Lavazza Espresso Point. Niesamowita poezja smaków, naprawdę szczerzepolecam! Kawa w saszetkach - pods. Czasami dodaję do kawy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.