czwartek, 16 listopada 2017

Garnek do dżemu

Kup GARNEK DO DŻEMU KONFITUR, w kategorii Garnki do gotowania taniej na Allegro. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Tym symbolem wyróżniamy najlepsze sklepy w Allegro. Gdy kupujesz od Super Sprzedawcy, masz pewność doskonałej obsługi klienta i udanych zakupów.


Jaki garnek do smażenia dżemu, konfitur i powideł? W swoistej biblii polskich kulinariów, czyli w zbiorze „3obiadów” Lucyny Ćwierczakiewiczowej, znajdziemy wskazówkę, by dżemy i pokrewne przetwory smażyć w garnkach miedzianych.

To zalecenie pozostaje w mocy do dziś, choć naczynia miedziane nie należą do najtańszych. Bo zawsze mi się te cholerne przetwory przypalają, choćbym nie wiem jak pilnowała i mieszała. Robię konfitury z aronii i dżem z pigwy. Smażę przez dni po 2-godziny.


Co ważne, w przeciwieństwie do dżemu, konfitury nie gotujemy, ale smażymy! Możesz wykorzystać do tego specjalny garnek do smażenia konfitur lub głęboką patelnię. Owoców nie mieszaj zbyt mocno, by się nie rozpadły. Raz na jakiś czas możesz przemieszać wszystko silikonową szpatułką.


Odstaw garnek do wystudzenia.

Nadzwyczajne naczynie o pojemności l, które znakomicie sprawdzi się w domu, w którym mieszkają miłośnicy konfitur i dżemów. Chcesz przygotować dużą ilość dżemu, powidła lub konfitur? Oto specjalny garnek do smażenia powideł marki KILNER o pojemności litrów. Wykonany jest z wytrzymałej stali nierdzewnej oraz pokryty warstwą tytanu.


Garnek wyposażony jest w uchwyt do przenoszenia oraz krawędź ułatwiającą nalewanie. Garnek Do Dżemu - informacje, zdjęcia, materiały video. Przejdź na stronę główną Interia.


Ekskluzywne miejsce dla wyjątkowych kobiet. Poznaj korzyści wynikające z założenia darmowego konta. Garnek do smażenia konfitur to idealne rozwiązanie dla wszystkich tych, którzy uwielbiają smak domowych powideł i lubią je sami przygotowywać. Do smażenia świetnie nadają się garnki aluminiowe, miedziane lub ze stali nierdzewnej, które są doskonałymi przewodnikami ciepła. Specjalne powłoki zabezpieczą konfitury przed.


Przygotowując domowe przetwory, aby przedłużyć ich trwałość i zabezpieczyć przed dostępem powietrza i psuciem, należy wiedzieć, jak pasteryzować słoiki. Pasteryzacja słoików polega na rozgrzaniu zakręconych słoików wraz z zawartością tak, żeby znajdujące się w środku, rozszerzone powietrze, uwypukliło wieczko słoika, a następnie, w czasie studzenia, wciągnęło je. Doprowadzić wodę do wrzenia, zmniejszyć moc palnika na małą, przykryć garnek i gotować całość przez około 20. Bezpłatna wysyłka kurierem UPS zamówień powyżej 2zł Twój koszyk jest pusty Zamów przez telefon i chat: tel.


Używając niewielkiej chochli przelewam dżem do słoików i od razu zakręcam każdy słoik. Garnek z dżemem cały czas trzymam na włączonym palniku. Nigdy nie dolewaj dżemu do pełna.

Ranty oraz zewnętrzna część przy zakrętce powinny być oczyszczone z ewentualnych zabrudzeń od dżemu. Jak wyczyścić garnek ze stali nierdzewnej? Można to zrobić dodając do wody kwas cytrynowy – po tym jak się zagotuje woda, cała spalenizna sama.


Spory garnek z szerokim dnem wyłożyć ręcznikami kuchennymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty