poniedziałek, 15 maja 2017

Nadzienie do tortu

Nadzienie do tortu może być dowolne, w zależności od tego co mamy w lodówce lub w ogródku. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga tart factory. Masa ucierana, z surowej piany,z piany zaparzanej,z sokiem owocowym, nadzienie z masy zaparzanej,z surowymi owocami,ze śmietany lub śmietanki, z surowymi owocami.


Biszkopt wykonany z trzech składników bez użycia proszku do pieczenia. Desery Biszkopt do tortu.

Dodane przez qrdej w: Tylko o kuchni. Moja teściowa robi bardzo mocną herbatę i dodaje olejek arakowy lub migdałowy, potem studzi i takim ponczem nasącza biszkopty do tortu. Lista przepisów na nadzienie do tortu z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Sprawdzone przepisy na kremy do tortów.


Tutoriale, porady, opisy krok po kroku, jak zrobić krem do tortu. Jak zrobić krem do tortów i ciast? Poniżej kilka znanych mi przepisów, które w zależności od smakowych dodatków, dostępnych składników i fantazji, w szybki sposób zamienią każdy biszkopt, bezę, kruche ciasto czy nawet zwykłego murzynka w dostojny i elegancki wypiek na specjalną okazję.

Pokazuję przepisy na krem do tortu w różnych wersjach smakowych, o bardziej zbitej konsystencji lub lżejsze, puszyste. Jak pracuje się z nim na gotowych wypiekach możecie zobaczyć na przykładzie babeczek cappuccino lub na pięknym torcie na urodziny małej księżniczki z Elsa z Krainy Lodu. Mając dostęp do wegańskiej margaryny zweganizować taki krem to banał – miksujemy kostki Alsana (2g) z szklankami cukru pudru (x 2g) i już -, natomiast moją modyfikacją jest dodanie do kremu owoców.


Do tej pory wypróbowałam trzy wersje i wszystkie uważam za udane: 1. Pracowania Wypieków Artystycznych Oliana oferuje Państwu torty, muffiny, ciasta i ciasteczka o wyjątkowym smaku, w pięknej oprawie wizualnej. Czy wie ktoś jak zrobić taką masę do tortu (białą) której używają cukiernicy i nie chodzi mi o masę cukrową, tylko taką, którą się przekłada na zmianę z ciastem. Tort „Owocowy Raj” – Uwielbiam letnie, owocowe torty.


Są delikatne, nie za słodkie, orzeźwiające i co najważniejsze… PYSZNE! Zapraszam na bardzo smaczny tort, który nazwałam „Owocowy Raj” z dużą ilością owoców, z serkiem mascarpone i bitą śmietaną. Gotowe nadzienia do bezpośredniego użycia jako wspaniała elastyczna polewa do tortów i ciast deserowych lub jako dodatek do ganaszy, kremów tłuszczowych, kremów budyniowych i śmietan. Wszystkie smaki doskonale łączą się ze spirytusem, przez co idealnie nadają się do wypełniania pralin. Masy smakowe do ciast i tortów Aby przygotować masę maślaną do przełożenia tortu należy utrzeć masło na krem, po czym dodać do niego żółtko i zmiksować.


Następny krok to dosypanie cukru pudru i połączenie składników kolejny raz. Do masy dodaje się także sok z cytryny. To też najlepszy krem budyniowy do tortu.


Polecam Ci przy okazji mój przepis na ciasto czekoladowe.

Moj krem budyniowy idealnie sprawdzi się też jako nadzienie do takich słodkości jak ptysie. Używając gotowego proszku budyniowego można w prosty i szybki sposób wyczarować pyszny i puszysty krem. Krem budyniowy do tortów.


Pyszny tort na ciemnym biszkopcie, z dodatkiem nadzienia toffi, orzechów laskowych blanszowanych oraz bitej śmietany o smaku migdałowym. Obsypany łezkami czekolady i wykończony nadzieniem czekoladowym. TORT MARCEPANOWY: Nadzienie marcepanowe na jasnym biszkopcie nasączonym syropem, obłożony marcepanem z dodatkiem delikatnej dekoracji. Przepyszny leciutki krem do dekoracji tortów i babeczek, alternatywa dla ciężkiego, słodkiego amerykańskiego lukru maślanego a nawet mojego kremu z czekoladą. Tym razem przepyszny krem na bazie bitej śmietany, ale z galaretką.


Jest smaczny a kolory uzyskacie dodając galaretki. To fajna alternatywa dla tych z Was, którzy mają problem z barwnikami. Do tortu piętrowego i tak trzeba dać wsporniki. Górne piętro wspiera się na nich nie na torcie.


Przy wysokich wielopiętrowych trzeba użyć stelaży. Wierzch i boki tortu posmarować i udekorować resztą kremu. Przykryć trzecim blatem i go nasączyć. Boki tortu ozdobić posiekanymi migdałami. Migdały nabieram na dłoń i dociskam ją do boku tortu).


Tort wstawić do lodówki na parę godzin, a najlepiej na noc. Masa do wafli - wystarczy ją przygotować i przełożyć nią wafle, a słodki i smaczny deser już jest gotowy. Kokosowa, czekoladowa, a może z galaretką - możesz ją stworzyć według swojego upodobania i smaku.


Prezentujemy zarówno przepisy z mlekiem w proszku, jak i bez niego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty